Setovi za modeliranje gel lakom: Sve što vam je potrebno za savršenu manikuru

Razmišljate o gel noktima, ali ne znate što će vam sve biti potrebno? Rješenje su naši setovi za modeliranje gel lakom koji su idealni ne samo za početnike. Pogledajte ih zajedno sa mnom!

Ako već neko vrijeme promatrate modeliranje noktiju gelom, ali ne znate što vam je sve za takvu manikuru potrebno, na dobroj ste adresi. Sastavila sam za vas nekoliko setova zahvaljujući kojima ćete s gel lakovima napraviti savršenu manikuru sama kod kuće bez potrebe posjećivanja salona za nokte. Ne morate se bojati da ćete zaboraviti na neki od potrebnih artikala, sve ćete naći u jednom pakiranju (što više – uz povoljnu cijenu)! A zašto baš gel lakovi? Zbog jednostavnijeg rukovanja za početnike su pogodniji nego setovi s UV gelom ili akrilom.

lampa_ruka_in

Što sadrži set za gel lak?

  • UV/LED lampa – u njoj gel lak otvrdne za 30-60 sekundi (prema snazi), temeljni je dio cijele gel manikure, bez nje jednostavno ne ide!
  • Turpije i polirni blok – za oblikovanje i matiranje noktiju
  • Primer – kako bi manikura što dulje izdržala, bitno je nokat temeljito odmastiti – primer dakle osigurava bolju prionjivost gel laka
  • Base Coat – proziran temeljni gel podlak koji će vam nokat krasno zagladiti i istovremeno služi kao podloga ispod gel laka u boji
  • Gel lakovi u boji – u našim setovima naći ćete uvijek 3 razna gel laka u boji, odabirali smo boje koje su među vama najpopularnije
  • Top Coat – završni gel lak, ili također nadlak ili „Finish“ (postoje dvije varijante – jedan postaje u lampi odmah tvrd, a drugi sadrži ljepljivi sloj koji na kraju morate obrisati cleanerom (u našim setovima nalaze se nadlakovi bez ljepljivog sloja)
  • Hranjivo ulje – pomaže njegovati okolinu nokta i kožicu okolo noktiju
  • Aceton i celulozni jastučići – veoma važni proizvodi za uklanjanje gel laka
  • štapići od drva naranče – višenamjenski su, možete njima pogurivati kutikulu, uzimati cirkone za ukrašavanje te vam mogu pomoći kod uklanjanja gel laka
set

Kako postupati korak po korak

Sada ćemo vam korak po korak pokazati kako postupati kod modeliranja gel lakom.

  • Nemojte podcijeniti pripremu

Važno je štapićem od drva naranče pažljivo pogurati kožicu okolo nokta uz rubove. Pomoći vam može omekšivač kutikule „Cuticle Remover“ (taj naime nije sastavni dio pakiranja). Cijeli nokat matirajte polirnim blokom tako da na noktu ne ostanu nikakva sjajna mjesta. Na taj ćete način spriječiti da će se kasnije gel lak početi odjeljivati (ali nokat nikada ne turpijajte debelom turpijom, mogli biste ga uništiti!).

Nokte možete premazati sredstvom Nail Prep, koje nije sastavni dio seta, ali odmašćuje nokat i pomaže da Primer bolje prianja.

  • Nanošenje gel laka

Na nokte nanesite Primer. Taj se suši sam i brzo na zraku i pomaže da gel bolje prianja uz nokat. Na nokte nanesite tanki sloj temeljnog gel podlaka. Ostavite da otvrdne u UV/LED lampi 1 minutu. Nokti će biti ljepljivi i nakon što otvrdnu. Ovaj ljepljivi sloj još ne brišite i nastavite nanositi gel lak u boji. Ako je potrebno, nanesite i drugi sloj gel laka u boji. Ljepljivi sloj još uvijek ne uklanjajte. Uglavnom vodite računa o tome da gel lak nanosite samo na ležište nokta i da ga „ne nameljate“ i na kožicu. Ne samo da ne izgleda lijepo, nego bi se gel nakon kratko vremena počeo od nokta odjeljivati.

  • Ne bojte se ukrašavanja

Namjeravate li šljokice ili cirkone? Sada je pravo vrijeme! Možete ih nanijeti na tanki sloj gel laka u boji i ostaviti da otvrdnu u lampi. Rezultat fiksirajte Top Coatom i ostavite ga da otvrdne 1 minutu. U našim setovima nalaze se obično lakovi koji ne stvaraju ljepljivi sloj, stoga nije potrebno brisati ga na kraju. Nokti su sada tvrdi, sjajni i krasni! Za kraj si priuštite masažu uljem, koje će pomoći regenerirati kožicu nokta i ležište nokta. I gotovo! Vidite da nije uopće teško, potrebno je samo malo hrabrosti i trening.

ko_ka_nani

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge