Brusilice za nokte: kako odabrati pravu brusilicu?

Uklanjanje modeliranih noktiju nikada nije bilo lakše! Oslonite se na kvalitetnu brusilicu za nokte i riješite se dosadnog turpijanja. Za uklanjanje svih modeliranih noktiju poslužit će vam jedinstvene brusilice, odaberite i vi onu pravu! 

Na tržištu postoje mnoge vrste brusilica, a vi još uvijek ne znate koja je ona prava? Pripremila sam vam pregled brusilica, tako da vas to više ne mora mučiti. Brusilice se uglavnom razlikuju ovisno o stupnju hrapavosti, materijalu i obliku. 

Hrapavost

 Pogledajte pregled stupnja hrapavosti, koji je na brusilicama označen bojama:

brusky_hr

  • CRNA – super hrapava brusilica pogodna je za brušenje vrlo grubih i oštećenih noktiju
  • ZELENA – gruba brusilica pogodna je za uklanjanje otpornih materijala ili brušenje otvrdnute i grube kože
  • PLAVA – srednje gruba brusilica pogodna je za uklanjanje gela ili akrila, također se koristi za žuljeve, rožnatu kožu, kao i za neugodne posljedice mikoze na noktima
  • CRVENA – tanka brusilica pogodna je za uklanjanje i korekciju gela ili akrila, također je pogodna za uklanjanje gel laka
  • ŽUTA – super fina brusilica pogodna je za finu završnu obradu kože ili uklanjanje vrlo tankog sloja gel laka 

Materijal
Razlikujemo nekoliko materijala od kojih su izrađene brusilice. Mogu biti karbidne, keramičke ili čak dijamantne. Osim toga, postoje i brusni valjci koji su izvrsna alternativa klasičnim turpijama.

Karbidne brusilice su izrađene od visokokvalitetnog čelika, što ih čini vrlo popularnima i zbog dugog vijeka trajanja i otpornosti na koroziju. Zahvaljujući njihovoj izdržljivosti, ne morate se bojati koristiti ih za uklanjanje geliranih i akrilnih noktiju. 

Keramičke brusilice su izvrsna alternativa za karbidne brusilice. Velika im je prednost manja težina, što će vam olakšati rad, također imaju duži vijek trajanja. Osim toga, znatno se manje zagrijavaju tijekom trljanja o površinu nokta i idealno su rješenje za osobe alergične na metale. Keramičke brusilice sa žutim i crvenim prugama također su pogodne za uklanjanje gel laka. 

Dijamantne brusilice su posebno idealne za obradu prirodnih noktiju. Pogodne su za kožicu oko nokta i nježno možete ukloniti zanoktice. Dijamantne brusilice također su vrlo popularne za njegu stopala, koristeći grublju brusilicu lako možete ukloniti i rožnatu i otvrdnutu kožu, kao i gel lak.

Brusni valjci i kapice koriste se na isti način kao i brusilice za turpijanje i pripremu noktiju, ali su jednokratne. Prednost je u tome što se ne moraju dezinficirati. Pogodne su za uklanjanje gel laka. 

Oblik
Svaka brusilica ima drugačiji oblik koji je pogodan za preciznu manikuru ili uklanjanje modeliranih noktiju. Evo nekoliko oblika.

  • Kuglica – pogodan je za obradu kožice oko nokta
  • Plamen – pogodan je za obradu kožice oko nokta i teško dostupnih mjesta
  • Valjak – pogodan je za obradu cijele površine nokta
  • Stožac – pogodan za obradu cijele površine nokta i brušenje teško dostupnih rubova

Kvalitetne brusilice 
Da biste savršeno uklonili gel i akril, potrebna vam je kvalitetna brusilica! Pogledajte, primjerice, našu novost
JMD108 ili naše najnovije bežične brusilice, koji su vrlo lagane i pogodne za uklanjanje gel laka. Sve su naše glodalice kompatibilne s njima, tako da bez problema možete kupiti bilo koju! 🙂

ko_ka_nani

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge