Garancija savršene manikure: Ne podcjenjujte pripremu!

Gel modeliranje ne drži na vašim noktima ili ne traje dovoljno dugo? Do greške može doći u više fazama, ali najčešće se pojavljuje već kod same pripreme nokta.

Prije nego što počnete lakirati ili modelirati svoje nokte, usredotočite se prvo na savršenu manikuru. Budite sigurni da vam ruke nisu masne (izbjegavajte nanošenje kreme kako ne biste imali masne nokte prije početka modeliranja). Pritisnite (eventualno uklonite) okolnu kožicu, izravnajte oblik nokta te lagano pređite polirnim blokom ili turpijom preko površine nokta, matirajte ga tako da nokat ne bude glatak. Zatim temeljito uklonite debljim kistom svu prašinu kako bi vam nokti bili čisti (čestice prašine mogle bi se zaljepiti za kist i tako ući u proizvod, te bi vam pravile belaj kod sljedećeg nanošenja kada bi se na noktu stvarale blage izbočine).

lampa

Sljedeća je faza temeljito odmašćenje noktiju. Za to je izvrstan pomoćnik naš Nail Prep, koji će ih savršeno isušiti i pripremiti za nanošenje Primera. Zatim nanesite Primer Bonder, koji ima funkciju povezivača, stoga je važan sastavni dio dugotrajnog modeliranja. SAVJET: Ostavite ga nakon nanošenja da se malo osuši na zraku i možete početi nanositi temeljni premaz. Možete odabrati bilo koji od naših temeljnih premaza, ali ako znate da vam se površina nokta dosta masti ili vam modeliranje dobro ne drži na noktu, primijenite naš temeljni premaz Hard Base Complete Care 7v1 koji je ekstra čvrst i otporan. Također je veoma gust, stoga ga nanosite zbilja u tankim slojevima i vodite računa da vam ne procuri na okolnu kožicu – to je naime najčešći razlog odjeljivanja – između ležišta nokta i kožice ispod proizvoda stvori se zračni „balončić“ zbog kojeg se proizvod na krajevima počinje lagano odjeljivati (nikada nakon par dana ne nanosite na odjeljeni dio nikakve proizvode kako biste ga „zaljepili“ – tu naime može biti vlaga, koja je najčešći razlog stvaranja plijesni na noktima).

base_full

Sve vrste gel lakova i gelova nanosite u što tanjim slojevima (i loše otvrdnut čvrst sloj može značajno skratiti trajanje). Bolje je ostaviti otvrdnuti tri tanka sloja nego jedan debeli! Kao što je bilo rečeno prije – nikakav proizvod nije za kožicu niti se nanosi ispod nokta – mora se nalaziti isključivo na ležištu nokta. Kod nanošenja završnog sjajnog finisha (na primjer Hard Top Shine) pažljivo kistom premažite i krajeve noktiju – postići ćete to, da vam se modeliranje neće odjeljivati od krajeva noktiju koji su vanjskim utjecajima najviše opterećivani.

Naravno, može se desiti da vam ni uz ovako savršenu pripremu gel modeliranje neće držati na noktu – svi smo individualni i svakome odgovara nešto drugo, ali ne gubite nadu – imate mogućnost probati i druge vrste modeliranja (akrilom, akrigelom ili polygelom) – ne bojte se eksperimentirati!
ko_ka_nani

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge