Kako odabrati ispravnu vrstu manikirskog modeliranja noktiju

Ne znate koja vrsta modeliranja je za vas najbolja? Pogledajte sa mnom sve vrste i odaberite onu, koja vam najviše odgovara!

Gel lak

Najbolji odabir za početnike i nezahtjevne – to je modeliranje noktiju gel lakom. Gel lak pogodan je naročito za one koje su navikle na lakiranje noktiju klasičnim lakovima, ali smeta im njihovo kratko trajanje – gel lak će vam izdržati čak 3 tjedna. Nanošenje gel lakova veoma je jednostavno – nanose se potpuno jednako kao klasični lakovi s tom razlikom da se ne suše na zraku, već je potrebno da otvrdnu ispod UV/LED lampe 30-60 sekundi. To bi mogla biti vaša jedina prepreka – u praksi naime lakirate sve nokte odjednom te zatim tek ostavljate da otvrdnu ispod lampe. Tijekom lakiranja vam proizvod može procuriti do kožice na noktu, te se gel lak može početi odjeljivati, a manikirsko modeliranje ne mora dobro držati – stoga je kod gel laka potrebno precizno nanošenje proizvoda kako bi sve bilo tip-top.

lampa_ruka_in

Gel lak je zato pogodan ne samo za početnike u gel modeliranju, ali također za sve koje vole prirodan izgled noktiju, ne žele produljivati i oblikovati svoje nokte, nego samo ojačati one prirodne.

UV gel

Tko ne bi znao za klasične gelirane nokte. Prirodan nokat povučen gelom, eventualno produljen i oblikovan. Ako već imate barem malo iskustva s gel lakom ili ste veoma spretne, ne oklijevajte probati ovu vrstu modeliranja. Počeci uvijek su teški, ali potrebno je samo malo strpljenja, prakse i vremena. Prvo se morate sprijateljiti s građevinskim gelom zahvaljujući kojem ćete nokat modelirati. Potrebno je potrefiti točnu količinu gela, kako ga ne bi bilo niti malo, niti previše, kako ne biste materijal uzaludno trošili. Zatim možete probati produljivati nokte – na umjetnim tipsama ili na šablonama od papira.

1_final

Ako ste cijeli život nosili kratke nokte, preporučujem produljivati ih postepeno – prvo je potrebno naviknuti se na srednju duljinu, a ne odmah oblikovati „kandže“. Zatim je potrebno usredotočiti se na sam oblik nokta – da li želite ovalan oblik ili preferirate uglate nokte. Kod oba tipa moramo voditi računa o tome da nokat bude pravilno modeliran sa svih strana. Krasan C luk zahtijevat će dosta turpijanja – nepoželjno je imati nokte ravne, savijene prema dolje (kao orao) ili čak grbave. Zato se pripremite da ćete neprestano turpijati i turpijati (naravno laganom rukom, turpiju nikad ekstremno ne pritiskajte).

Gelirano modeliranje idealno će biti za vas, koje želite ojačati i modelirati svoje prirodne nokte – gel je veoma elastičan te je zahvaljujući tome na noktima veoma fleksibilan i otporan.

Akril

Za nekoga jednostavniji od gela, za nekoga više naporan. Akrilno modeliranje ističe se spajanjem dvaju proizvoda – akrilnog pudera i tekućine. Nokte nadograđene akrilnim modeliranjem nije potrebno ostavljati ispod UV/LED lampe da otvrdnu, zato može ova vrsta modeliranja biti pogodna na primjer za vas, koje imate alergiju na UV zračenje. No međutim, i ova vrsta modeliranja zahtijeva spretnost i praksu. Kako biste dobili idealan materijal, potrebno je kist umočiti prvo u tekućinu, obrisati ga i staviti ga u zdjelicu s akrilnim puderom. Kada se spoje ove dvije tvari dobivamo masu koju možemo nanijeti na nokat i rastrljati. S akrilom se mora rukovati veoma brzo, jer se na zraku suši, ali također omogućava divno modelirati i produljiti nokat. Također je potrebno raditi s njim u dobro prozračenom prostoru, jer tekućina ima svoj tipičan vonj.

mani

Akrilni nokti bit će pogodni za vas koje imate veoma slabe i krhke nokte. Akril je veoma čvrst i tvrd materijal – za razliku od gela nije elastičan i turpija se teže, ali ako ste očajni i ne znate više šta da radite, a druga vrsta modeliranja ne drži vam na noktima, akril će biti perfektan izbor.

ko_ka_nani

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge