Kako pravilno modelirati nokte polygelom?

Rado biste isprobali polygel, ali niste sigurni kako to učiniti? Za vas smo opisali detaljan postupak zahvaljujući kojem ćete imati savršeno modelirane nokte!

Što je zapravo polygel?

Polygel je jedinstvena kombinacija gela i akrila. Zbog toga su modelirani nokti čvrsti, fleksibilni i istovremeno izdržljivi. Što se konzistencije tiče, riječ je o vrlo gustom gelu za ugradnju noktiju pomoću šablona Dual Forms, koji se može koristiti i za jačanje prirodnog nokta, na šablonama ili tipsama.

Potrebni su vam:

  

Kako izgleda postupak modeliranja pomoću Dual Formsa?

 

  1. Priprema nokta

Najprije standardno obradite zanokticu i matirajte ležište nokta pomoću brusnog bloka. Zatim odmastite nokat pomoću Nail Prepa koji će ga savršeno osušiti. Kod polygela je bolje obrađivati svaki nokat zasebno, a ne sve odjednom.

krok_1 

  1. Primer Bonder

Nakon što ste nokat temeljito odmastili, nanesite vrlo tanak sloj Primera Bonder, koji će nokat pripremiti za lijepljenje polygela. Ostavite ga da se suši na zraku oko 5 sekundi. Ako ste nanijeli dovoljnu količinu, ležište nokta bit će lagano ljepljivo, ali neće biti mokro. Pazite na to da Primer nanesete samo na ploču nokta, ne i na okolnu zanokticu. Česti kontakt Primera i kože u budućnosti može izazvati alergijsku reakciju. U ovoj je fazi nokat savršeno pripremljen.

krok_2

  1. Primjena Polygela 

Pomoću špatule nanesite kuglicu Polygela od približno 0,5-1 cm na šablonu Dual Forms (ako imate Polygel u tubi, možete ga istisnuti izravno na šablonu). Količina Polygela ovisi o vašim željama, odnosno koju dužinu noktiju želite. Ulijte malu količinu Polyliquida u posudu u kojoj ćete močiti kist  i višak tekućine otresite o rub posude. Zatim pomoću kista za Polygel, umočenog u Polyliquid (to može biti i kist za gel vel. 6 ili 8), Polygel pažljivo rasporedite po cijeloj dužini i širini šablone. Materijal bi trebao biti debljine približno 1 mm.

 krok_3

  1. Nanošenje na nokat

Nakon što je šablona s Polygelom spremna, pažljivo je pričvrstimo na ležište nokta približno 1 mm od zanoktice. Laganim pritiskom nanesite šablonu na nokat i pustite da se Polygel raširi po cijelom noktu, ali nemojte previše pritiskati, materijal će se početi razlijevati  izvan rubova.

 kro_4

  1. Obrada prije stvrdnjavanja

Ako vam se ipak materijal razlio, ponovno uzmite kist umočen u Polyliquid i upotrijebite ga za uklanjanje materijala s nokta. Provjerite je li šablona dobro prionula na vaš nokat i pripazite na to da se nigdje ne stvaraju neželjeni mjehurići. Ako ćete produžiti nokte, provjerite Polygel s donje strane nokta i oblikujte ga pomoću kista.

krok_5

  1. Stvrdnjavanje u UV/LED lampi

Ako je sve u redu, vrijeme je da modeliranje stvrdnete u UV/LED lampi najmanje snage 48 W. Vrijeme stvrdnjavanja može biti individualno jer ovisi o snazi vaše lampe i debljini materijala, ali preporučujemo da se nokti u lampi suše najmanje 60 sekundi radi pravilnog stvrdnjavanja.

krok_6 

  1. Oblikovanje nokta

Nakon što se nokti stvrdnu, pažljivo odstranite šablonu. Zahvaljujući ovoj metodi s Dual Forms, Polygel je gladak i nema potrebe za brisanjem razlivenog materijala. Uzmite rašpicu grubosti 100/150 (može i 180) i oblikujte nokat po želji. Uvijek pripazite da je Polygel ravnomjerno izrašpan, zato nemojte pritiskati rašpicu, već lagano rašpajte.

 krok_7

  1. Nanošenje boje

Nakon rašpanja uklonite višak prašine debljim kistom i nanesite boju u obliku trajnog laka ili UV gela. Ponovno stvrdnite boju, a onda nanesite završni top u obliku gela ili trajnog laka savršeno bez razlijevanja. Ako vam se sviđa boja Polygela i ne želite nanositi druge boje, nanesite samo završni top i stvrdnite ga u lampi.

krok_8 

Prijedlozi i savjeti za kraj

To je to! Na kraju možete zanokticu tretirati uljem i nokti će biti tip-top! Za kraj vam donosim još nekoliko praktičnih savjeta:

 

  • nemojte koristiti sredstvo za čišćenje umjesto Polyliquida – ima drugačiji omjer sastava i sredstvo neće moći zadržati modeliranje
  • Polygel se također može nanijeti na prirodni nokat, umjetne nokte ili papirnatu šablonu. Međutim, ove su metode malo složenije jer ćete u svim slučajevima sami morati stvoriti C-liniju koju automatski stvaraju Dual Forms
  • Polygel također funkcionira kao izvrsna 3D masa za modeliranje najrazličitijih motiva

 krok_9

To bi bilo sve o Polygelu, rado ću podijeliti fotografije Polygela u vašim pričama, u kojima nemojte zaboraviti označiti naš profil @naninailshr!
ko_ka_nani

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge