Modeliranje noktiju: Oblik je bitan!

Badem, četvrtasti ili stiletto? Ako ste se i vi izgubili u popularnim oblicima noktiju, za vas imamo jednostavan pregled zahvaljujući kojem ćete i vi pronaći svoj savršeni oblik!

Svi želimo imati lijepo uređene nokte. Pažljivo biramo proizvode koji doprinose našoj manikuri iz snova. Međutim, svatko od nas ima drugačiju nokatnu ploču, dužinu prstiju, stoga moramo pažljivo odabrati oblik koji će nam najbolje odgovarati. Dakle, analizirajmo zajedno najpopularnije oblike koje lako možete postići rašpicom za nokte!

Okrugli oblici

  • BADEM

Najpopularniji suvremeni oblik! Oblik badema nešto je između ovalnog i šiljastog oblika koji vaše ruke vizualno izdužuje. Lijepo izgleda na dužim nokatnim pločama i jačim prstima, a pristaje gotovo svakom tipu. Kod ovog oblika morate računati na to da će nokti biti malo duži jer od kratkih noktiju ne možete postići oblik badema. U posljednje vrijeme sve su popularniji i tzv. moderni ili salonski oblici badema, koji su prikladni za nokte kratke i srednje dužine, kao i tzv. pinčanje noktiju pomoću pincete kojom se nokat “savija” u stranu.
mandle

  • OKRUGLI

Jedan od najklasičnijih oblika noktiju za sve one koji su zabrinuti zbog dugih noktiju i koji žele da budu što kraći. Međutim, prikladni su i za one koji imaju dugačke prste i žele ih što je više moguće vizualno suziti.
kulate_

  • OVALNI

Ako ne znate koji će vam oblik odgovarati, izaberite ovalni oblik! Lijepo izgleda na svim noktima, a može i vizualno izdužiti i suziti nokatnu ploču. Najbolje stoji na kraćim prstima i kraćim nokatnim pločama.
oval

  • SQUOVAL

Ovaj oblik označuje kombinacija riječi Square i Oval. Riječ je o zaobljenom četvrtastom obliku nokta koji je prikladan za sve one zabrinute za oštar rub na četvrtastim noktima. Ovaj je oblik posebno pogodan za dužu nokatnu ploču na kojoj izgleda savršeno i elegantno.
squoval

 

Oštri oblici

  • ČETVRTASTI

Ako imate usku nokatnu ploču i tanke prste, četvrtasti će vam oblik definitivno pristajati! Štoviše, s takvim oblikom možete imati nokte bilo koje dužine, ali morate obratiti pažnju na određenu simetriju, što je vrlo važno za četvrtaste nokte. Osim toga, oblikovanje četvrtastog oblika jedno je od najjednostavnijih. Međutim, ako imate široku ili kratku nokatnu ploču, radije izbjegavajte ovaj oblik.
hranate_

  • ŠILJASTI

Ovaj ekstravagantni oblik prikladan je za sužavanje vaših prstiju i izduženje ruku, stoga odgovara i onima koji imaju kraću nokatnu ploču. Sigurno vam je poznata noćna mora svih kozmetičarki, a koja glasi: “Molim vas kratke nokte i šiljasti oblik”. Šiljasti oblik ne izgleda prirodno, a na kratkim noktima izgleda jako neukusno, stoga ga preporučujem za iduću manikuru.
s_pic_ate_

  • STILETTO

Ovo je najmanje praktičan oblik noktiju koji je prikladniji za pokazivanje dizajna noktiju. Stiletto ima šiljast oblik, ali je znatno izdužen. Dužina noktiju ovakvog oblika varira između 1,5 i 5 centimetara, stoga je idealan za detaljan nailart. Međutim, ova vrsta noktiju izgleda savršeno uz tzv. francusku manikuru uz koju se najviše ističe.
stiletto

  • BALERINA / COFFIN

Popularan oblik poznat pod nazivima Coffin i Balerina. Ovim se modeliranjem vrh nokta postupno sužava i završava oštrim rubom. Međutim, postoji razlika između ta dva naziva. Kod oblika Coffin, vrh se sužava od nokatne ploče prema vrhu, dok se kod Balerine zbog zaobljenih rubova sužava tek od otprilike polovice nokta.
balerina

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge