Nail Hacks: savjeti i trikovi!

Želite li znati najbolje trikove zahvaljujući kojima ćete imati najljepšu, a ujedno i dugotrajnu manikuru? Napisala sam vam nekoliko savjeta i trikova koji će vam sigurno olakšati život!

Slabi i lomljivi nokti vs. trajni lak

Želite li prirodnu dugotrajnu manikuru u obliku trajnog laka, ali ona se jednostavno ne drži na vašim slabim noktima? Imam rješenje za vas. Pokušajte na vrh nokta nanijeti tanki sloj tvrdog materijala, to može biti polygel, akrigel ili čak akril. Trajni lak će se bolje držati na umjetnom materijalu nego na prirodnim noktima, a oni će biti dodatno ojačani i neće se lomiti. Nemojte se zavaravati – ovo nije klasično modeliranje i oblikovanje C-luka. Nanesite što manje materijala od sredine prema vrhu nokta.

 

Tanki kist je najbolji prijatelj

Čini vam se da vam nokti rastu brzinom svjetlosti? Naučite raditi manikuru do kožice! Ali budite oprezni jer kod nanošenja boje klasičnim kistom, ona se može „razlijati“ do kožice, a zatim se može odvojiti od ležišta nokta. Uzmite si vremena i prvo obojite cijelu površinu ležišta, a za rubove upotrijebite klasičan kist za ukrašavanje. Boja se neće „razlijati“, štoviše doseći ćete nepristupačna mjesta. Zahvaljujući ovoj metodi, imat ćete osjećaj da vam nokti rastu sporije jer ste boju nanijeli do samih rubova kožice nokta.

gel_lak 

Napravite vlastitu boju za akrilno modeliranje

Vjerojatno svaka od nas zna da se miješanjem različitih boja trajnih lakova i gelova stvara jedinstvena nijansa. Međutim, jeste li znali da pomoću trajnog laka možete dobiti vlastitu boju za akrilno modeliranje? Samo trebate u tekući liquid za akril dodati nekoliko kapi trajnog laka u boji i promiješati tekućinu. Nakon što umočite kist u obojenu tekućinu i stavite ga u prozirni akrilni prah, stvorit će se obojena masa koju možete radosno nanijeti na nokat!

 gel_lak5

Prirodni svjetlucavi efekt

Želite li naglasiti svoju nude manikuru, ali nemate nijedan ukras? Evo jednog malog trika zahvaljujući kojem ćete stvoriti lagano svjetlucavi efekt! Koristite svoj highlighter za lice za decentni svjetlucavi efekt – pomoću čvrstog aplikatora za sjenilo, highlighter lako dodajte u svoj završni sloj!

 gel_lak_2

Odabir prave baze

Da bi vaša manikura trajala što duže, potrebna vam je baza koja savršeno odgovara vašim noktima. Ako imate slabije nokte koji su skloni lomljenju, izbjegavajte elastične, takozvane rubber baze, već koristite čvrste baze (primjerice Hard Base 7u1). Međutim, ako su vaši nokti čvrsti i tvrdi, rubber su baze najbolje rješenje (primjerice Vitamin Base). Vašim će tvrdim noktima pružiti fleksibilnost i tako mogu spriječiti moguće bolove (primjerice bolno puknuće nokta u ležištu).
gel_lak4
ko_ka_nani

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge