Najčešće pogreške kod manikure noktiju!

Manikura vam nije dugotrajna? Možda radite jednu od pogrešaka koja će značajno smanjiti vijek trajanja vaše manikure. Sa mnom prođite najčešće pogreške i svoje nokte dovedite do savršenstva!

1. Nepravilna priprema nokta

Alfa i omega vaše manikure je pravilna priprema za manikuru. Provjerite jesu li nokti čisti, bez ostataka laka ili izrasle kožice. Prije nanošenja trajnog laka, gela ili drugog materijala za manikuru, nokat uvijek treba lagano matirati polirnim blokom ili rašpicom (materijal se neće zalijepiti za glatki nokat). Prije nanošenja tekućina, temeljito očistite nokat od prašine i više nemojte koristiti nikakve kreme ili ulja kako ne biste zamastili nokte.

2. Nekorištenje tekućina za priremu

Ako ne koristite tekućine za pripremu, radite pogrešno! Prikladni su Nail Prep i Primer Bonder. Prep će nokte savršeno odmastiti, a Primer će ih pripremiti za nanošenje baze ili gela.

3.Materijal koji se slijeva

Precizno nanošenje proizvoda na nokat uvijek treba uzeti u obzir. Imajte na umu da su proizvodi namijenjeni samo ploči nokta, ne i okolnoj kožici. Ne samo da se manikura neće zalijepiti za nokat zbog takozvanog curenja jer se tada stvaraju mjehurići zraka, već gledajući dugoročno, dodir s kožom može razviti i alergiju na proizvode.
na_vrh_bez_na_zvu

4. Predebeli sloj

Previše je previše. To vrijedi i za proizvode za nokte. Uvijek imajte na umu da su dva tanka sloja bolja od jednog debelog. Mnogi se materijali možda neće pravilno stvrdnuti čak ni nakon 60 sekundi, a proizvodi se neće zalijepiti za nokat i “otpast” će nakon nekoliko dana.

5. Brisanje slojeva

Prečesto brišete slojeve? Čak i to može biti problem zašto se manikura ne drži dobro. Svaki sloj djeluje kao ljepilo za sljedeći sloj, a ako ga prebrišete, sljedeći sloj neće se imati za što prilijepiti. Prebrišite ga samo ako imate proizvod Finish ili više ne želite nanositi slojeve proizvoda. Osim toga, možete ga prebrisati u slučaju da ćete nokat dodatno uređivati rašpicom ili brusilicom, a ljepljivi sloj bi vam smetao.
ko_ka_nani

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge