Savršena francuska manikura s trajnim lakom!

Nije tajna da je hit ovog proljeća savršena francuska manikura u prekrasnim pastelnim bojama. Ovaj je put mačka NANI za vas pripremila upute za jednostavnu i brzu francusku manikuru s trajnim lakom!

Za francusku manikuru trebat će vam potpuno isti proizvodi kao i za klasičnu manikuru s trajnim lakom. Kod ovog elegantnog nail art-a, koji je prikladan za apsolutno sve prigode, riječ je samo o pravoj tehnici za postizanje takvog izgleda. Prijeđimo sada na konkretne proizvode – obavezni su:

  • Polirni blok
  • Rašpica
  • Primer
  • Kamuflažne osnovne baze
  • Tanki kist
  • Bijeli ili trajni lak u boji s visokom pigmentacijom
  • Završni sloj Finish
  • UV/LED lampa
  • Ako je potrebno, Nail Prep i Cleaner

Prvo ćemo pripremiti nokat kao kod uobičajene manikure – gurnut ćemo kožicu, polirnim blokom izmatirati ploču nokta i pomoću rašpice oblikovat ćemo nokte kako želimo. Nakon toga nokte ćemo pažljivo prebrisati četkom kako na njima uopće ne bi bilo prašine. Ako vam se nokti brzo maste ili imate problema s postojanošću trajnog laka, nanesite Nail Prep, on će savršeno odmastiti nokte.

Zatim nanesite tanki sloj Primer Bonder, koji djeluje poput ljepljivog trajnog laka i sušite ga na zraku oko 5 sekundi. Na njega nanesite osnovnu bazu – preporučujem kamuflažnu, koja će stvoriti elegantniju manikuru od prozirne francuske manikure. Isto tako, nije potrebno nanositi bilo koji svijetlo ružičasti ili trajni lak u boji kože. Baza se stvrdnjava u UV/LED lampi, za čvršće nokte nanesite još jedan sloj i ponovno ga stvrdnite.

Sada dolazi najvažniji dio cijele manikure – tanki kist navlažite u bijelom ili trajnom laku u boji, preporučujem trajni lak iz serije Professional, koji je bogat pigmentima, tako da će već prvi sloj lijepo pokriti nokat. Prije nanošenja temeljito protresite trajni lak jer se njegov pigment može nataložiti na dnu boce.

Kistom na noktu nacrtajte vodoravnu liniju na mjestu na kojem želite da završi francuska manikura (preporučujem mjesto gdje završava nokat i počinje slobodni vrh nokta). Međutim, ovdje nismo gotovi, jer da bi ova manikura izgledala stvarno elegantno i moderno, linije je potrebno povući i sa svake strane nokta. Kod prvih linija povući ćemo druge vodoravne crte zahvaljujući kojima ćemo “nacrtati” područje za francusku manikuru. Ovaj je dio potrebno obojiti bijelim ili trajnim lakom u boji i brzo u lampu! 

french_2_

Rad s tankim kistom zaista je precizan i zato vam ne treba samo strpljenje, već i mirna ruka – međutim, ne postoji ništa što ne biste mogli savladati! Na kraju je dovoljan samo sloj završnog premaza, koji će učvrstiti cijelu manikuru, stvrdnut će se u lampi, a ako imate nelijepljiv završni sloj, gotovi ste!

Ako se ustručavate raditi s kistom, a kod kuće imate silikonski štambilj, možete isprobati francusku manikuru uz pomoć njega, više informacija o ovoj tehnici možete pronaći u ovom članku.

Za inspiraciju prilažem nekoliko fotografija i radujem se sljedećem članku, evo francuske manikure.

french
ko_ka_nani

 

Post navigation

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica zaštićena je reCAPTCHAom i Googleovom Policom Privatnosti i primjenjuju se Uvjeti pružanja usluge